Rikhard Blomerus Ilman aatteitani, uskoani ja sananvapauttani, en olisi enää minä.

Suvaitsevaisuuden yliannostus

  • Tämän kuvan kaltaista ääripäiden toimintaa en halua rakkaaseen kotimaahamme!
    Tämän kuvan kaltaista ääripäiden toimintaa en halua rakkaaseen kotimaahamme!

Minulla on ollut viime aikoina suvaitsevaisuuden yliannostus. Miksi minulla, suvaitsevalla ihmisellä on tullut yliannostus niinkin tärkeästa asiasta, kuin suvaitsevaisuus?

 

Minä olen Suomalainen, olen myös romani. Tästä olen saanut koko ikäni muistutuksen vähintään kerran tai kaksi viikossa. Olen kokenut rasismia hyvin usein elämäni aikana, vaikka olen 16 vuotiaasta tehnyt töitä, hankkinut ammattipätevyyttä ja elänyt niinkuin kunnon kansalaisen kuuluu elää täällä kotomaassamme, eli elää rehellisesti, tehden töitä ja maksaen veroja. En hyväksy rasismia missään muodossa, ketään kohtaan. Minulla on maahanmuuttajia ystävinä, minulla on ollut maahanmuuttajataustainen työnantaja sekä olen tehnyt töitä maahanmuuttajien ja heidän yhteiskuntaan integroitumisensa parissa.

 

Kuitenkin olen viimeaikoina saanut itselleni myös toisenlaisia nimityksiä kuten suvaitsematon ja rasisti. Pidän itseäni enneminkin realistina kuin rasistina. Juuri suurimpaan ääneen suvaitsevaisuuden puolesta puhujat ovat tosiasiassa niitä kaikkein suvaitsemattomimpia. Se ei tee ihmisestä suvaitsematonta tai rasistia jos uskaltaa uida vastavirtaan ja huutaa suureen ääneen totuutta. Se ei tee ihmisestä rasistia tai suvaitsematonta, jos osoittaa rakkautta isänmaatansa kohtaan, ja ottaa opiksi muiden tekemistä selvistä virheistä ja on onnellinen siitä, että itse ei astunut samaan kuoppaan.

 

Minulla asuu ystäviä ja veli Ruotsissa, olen keskustelleet heidän kanssaan usein Suomen ja Ruotsin maahanmuuttopolitiikasta. Kaikilta heiltä on tullut samankaltaisia kommentteja Suomen maahanmuuttoon liittyen: "Onneksi Suomessa ollaan tiukkana maahanmuuton suhteen, onneksi siellä on ne Perussuomalaiset."

Olen kuullut ja nähnyt videoita siitä mitä vääränlainen maahanmuuttopolitiikka tuo tullessaan, hyvänä esimerkkinä tässä toimii rakas naapurimme Ruotsi. Ruotsissa on ollut vuosia hyvin vapaa linja maahanmuuttoon liittyen, siitä on seurannut mm. alueiden ghettoutumista, kantaruotsalaisia ei päästetä tietyille alueille heitä uhataan väkivallalla ja protesteissa poltetaan Ruotsin lippuja, näillä ghettoutuneilla alueilla palopommit räjähtelevät ja autoja sytytetään tuleen. Poliisit joutuvat tuplamiehityksellä menemään hoitamaan alueilla pienimpiäkin tehtäviä. Sairaankuljetus tilanteissa joudutaan turvautumaan poliisin apuun. Ystäväni kertoi, että alueella jossa hän asuu on jokapäiväistä se, että nähdään autoja tulessa, harvinaista on nähdä tässä kaupunginosassa kantaruotsalaisia. Toisena hyvänä esimerkkinä siitä kuinka maahanmuuttopolitiikka ei tulisi hoitaa on Englanti.

 

Olenko siis rasisti vai realisti, jos varoitan asiasta ja  en halua vastaavaa Suomeen? Tämä maa on minulle tärkeä, esi-isäni ovat vuodattaneet vertaan ja menettäneet henkiään tämän maan itsenäisyyden puolesta, haluan sen säilyvän jatkossakin itsenäisenä ja turvallisena meille kaikille.

 

Hädässä olevia ihmisiä tulee ja pitää auttaa, naisille ja lapsille on annettava suojaa ja turvaa sekä on yritettävä auttaa näitä ihmisiä omaan kotimaahansa. En ymmärrä nuoria terveitä miehiä jotka eivät ole puolustamassa kotimaataan, vaan ovat täällä makoilemassa sohvalla pleikkaria pelaten.

 

Ihmiset eivät uskalla sanoa rehellisesti sitä mitä ajattelevat, koska pelkäävät, että heidät leimataan rasisteiksi tai suvaitsemattomiksi. Mielestän maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista täytyy voida puhua avoimesti ja rehellisesti ilman, että joutuu leimatuksi. Kaikkea ei tarvitse eikä pidä hyväksyä.

 

En hyväksy rasismia missään muodossa ketään kohtaan, mutta tosiasiat on hyväksyttävä ja nähtävä. Nyt on aika olla realisti, eikä pidä antaa valheellisen suvaitsevaisuuden verhon estää näkökykyä, sillä kaikki ei ole yhtä sateenkaarta! Rasismi ja realismi on kaksi eri asiaa, eikä niitä pidä sekoittaa keskenään.

Olen Perussuomalainen sanan jokaisessa merkityksessä, ja olen ylpeä siitä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"En ymmärrä nuoria terveitä miehiä jotka eivät ole puolustamassa kotimaataan, vaan ovat täällä makoilemassa sohvalla pleikkaria pelaten."

Toi kotimaan puolustus voi olla vaikea tehtävä, kun ei ole sopivaa armeijaa mihin liittyä ja mikä hoitaisi tuota tehtävää. ISIS on yksi vaihtoehto, mutta... Muuten hyvä kirjoitus.

Käyttäjän rikublomerus kuva
Rikhard Blomerus

Hei Juhani, ehkä muotoilin osan tekstistä väärin, mutta ajattelin asian juuri kuten sinä, ja kirjoitinkin "on annettava suojaa ja turvaa sekä on yritettävä auttaa näitä ihmisiä omaan kotimaahansa."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisiko edustamasi realismi aikoinaan noudatettuna estänyt romanien saapumisen Suomeen kulturellisesti aivan yhtä erilaisista maantieteellisistä alueista kuin nykyisetkin arabit tai somalit ovat saapuneet?

Käyttäjän rikublomerus kuva
Rikhard Blomerus

Kyllä Suomalaiset aikoinaan käyttivät sitä realismia vähän liiankin konkreettisesti siinä kuitenkaan onnistumatta. Esimerkiksi romaneita sai tappaa tavattuuan heitä omilla maillaan, heitä hukutettiin, naulattiin puuhun kiinni ja raadeltiin sen jälkeen jätettiin elävänä susien syötäväksi, heitä ei myöskään saanut haudata kirkkomaahan. Vähän samoja metodeja käytettiin silloin kuin ISIS nyt. Tunnen historiani hyvin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuosta ymmärrän, että olisit silloin mieluummin lukeutunut suvaitsevaisten porukkaan kuin niihin lahtareihin?

Käyttäjän rikublomerus kuva
Rikhard Blomerus Vastaus kommenttiin #5

Onneksi se on historiaa, eikä tarvinnut kuulua kumpaankaan porukkaan silloin. Kun puhutaan nykypäivästä, niin kyllä luokittelen itseni suvaitsevaiseksi ihmiseksi.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #6

Kiitos Rikhard hyvästä kirjoituksesta.
Mä olen itse maahanmuuttaja ja asun Tukholman Tenstassa. Täällä on esim. radikaali imaamit ovat käyneet kiihottaan nuoria ja Isiksen riveihin on löytynyt lähtijöitä.
Olen itse monesti ihmetellyt miksi suvaitsevaisuuden nimissä otetaan toiselta puolelta maailmaa ihmisiä asumaan tänne(ja monesti vielä maksetaan se) jotka eivät hyväksy meidän arvojamme ja kulttuuria.
Ei ihmisten auttamisessa mitään väärää ole mutta auttamisen ongelmista on voitava puhua sillä silleen ongelmat voidaan vain ratkaista.
Ja asia on fakta että rikolliset maahanmuuttajat tahraa koko maahamuuttaja ryhmän mainetta oli se maahanmuuttaja sitten suomalainen tai somali...

Käyttäjän rikublomerus kuva
Rikhard Blomerus Vastaus kommenttiin #19

Kiitos Teppo tästä. Juuri tämä mitä kirjoitit on totta, mutta ihmiset eivät halua nähdä tätä totuutta, vaan valheellisen suvaitsevaisuuden nimissä seistään vääryyden puolella. Nykyään on sellainen yleinen ilmapiiri, että ihmiset eivät uskalla sanoa mihinkään mitään vastaan, koska pelkäävät leimautumista rasistiksi tai suvaitsemattomaksi. Mielestäni maahanmuuttoon liittyvistä ongelmistä täytyy voida puhua avoimesti ja rehellisesti. Ei kaikkea tarvitse tai pidä hyväksyä!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

ISIS käyttää näitä keinoja juuri nyt niin lapsiin, naisiin, vanhuksiin kuin nuoriin miehiinkin. Millä tavoin aseeton sotilaallisesti kouluttamaton mies voisi taistella iSISIN joukkoja vastaan, kun vakinainen armeijakin on heidän kanssaan helisemässä?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #8

Eli kun meillä alkaa naisten ja lasten räjäytteleminen ihan harjoitus- ja mediamielessä, sinä pakenet. Minä löydän kyllä sen joukon, jonka kanssa me sitten sinunkin omaisuutesi takavarikoimme takaisin noilta mellastajilta. Tämä siis sillä oletuksella, että jostain käsittämättömästä syystä kukaan ei tuota hoida viran puolesta.

Käyttäjän AnttiHonkanen kuva
Antti Honkanen

Nämä kommentit missä viitataan jonkun tehneen jotain joskus on aivan mahtavia. Ne liittyy niin vahvasti nykypäivään.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Juu, olen samaa mieltä, että kaikkien pitäisi antaa esi-isien määrätä mielipiteensä tässä maailmassa ja ajassa.

Käyttäjän AnttiHonkanen kuva
Antti Honkanen

Pitääkin ruveta tutkimaan sukupuuta ja selvittää mitä mieltä olen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomalaisia muutti Ruotsiin 50-60-luvuilla sankoin joukoin ja he "valtasivat" monien kaupunkien lähiöt niin, että kantaruotsalaiset alkoivat paeta niistä pois. Suomalaisia pidettiin rähinöitsijöinä ja juoppoina puukkojunkkareina. "En finne igen" oli yleinen sanomalehtiotsikko väkivaltarikoksista kertoneiden uutisten yhteydessä.

Kun arabimaista alkoi virrata porukkaa Ruotsiin 70-luvulla siinä määrin, että se alkoi näkyä suurkaupunkien katukuvassa, niin nimenomaan paikalliset suomalaismamut olivat päällepäsmäreinä mobbaamassa noita "mutakuonoja".

En välttämättä väitä, että juuri nyt Suomessa romanien suhde vaikkapa somaleihin olisi tuohon verrattavissa yhden suhde yhteen, mutta jollain tavoin tämä blogimerkintäsi sukeutti ajatukset tuosta analogiasta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Edelleen, en ymmärrä miten tuo EI ole esimerkki siitä, että Suomesta lähti aika hyvin edustettuina kaikenlaisia onnenonkijoita Ruotsiin helpon rahan perässä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä körökyyti kotimaahan takaisin toi suomalaisia, kun suksi ei luistanut
"sukuvian vuoksi".
Määrärahat ovat varmaankin loppuneet näihin körökyyteihin.

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Periaatteellasi meillä olisi myös oikeus lehtien otsikoissa kirjoitella "Afrikkalaiset taas" tms. Mutta tästä olisi kaikkein kovaäänisin suvakkien ryhmä jo polttamassa lehtien toimituksia.

Suomalaisia haukuttiin Ruotsissa aina ja haukutaan edelleen, alkoholisteiksi yms. ja se on yleisesti hyväksyttyä. Toiset ilmeisesti vain ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Lehtien toimitusten polttaminen taitaa olla enemmänkin vain joidenkin maahanmuuttajien tapa Euroopassa, kuin suvaitsevaisiksi itseään luulevien ryhmien joille se lienee vain märkä päiväuni.

Ei kuitenkaan saisi haukkua suomalaisia alkoholisteiksi eikä varsinkaan vaimonhakkaajiksi. Tai jos kuulee tai lukee sellaisesta jostain mediasta, niin ei saa tasapuolisuuden vuoksi verrata sitä ohikulkijoiden ryöstelystä tai pedofiliuskovaisuudesta haukkumiseen tai muuten lankeaa tuomio jos ei ole suojaväriä pinnassa ns. suvakki-inkvisitiota vastaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minun ymmärtääkseni silloin 50-60-luvuilla suomalaisia käytiin täällä oikein värväämässä Ruotsiin, kun siellä oli työvoimapula. Ainahan joukkoon mahtuu myöskin näitä kaiken karvaisia pummeja, mutta ainakin ruotsalaiset työnantajat olivat kiitollisia suomalaisista ahkerista työntekijöistä.

Ihan sama juttu oli samoihin aikoihin Saksassa, jossa turkkilaiset tekivät saksalaisen ihmeen todeksi, kun jälleenrakennus pääsi hyvään vauhtiin. Turkkilaisiakin oikein houkuteltiin töihin, joten heitä ja suomalaisia ei voi oikein verrata keskenään nykyisiin pakolaisaaltoihin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muuan 60-70 -lukujen taitteessa Ruotsiin muuttanut ja sittemmin ruotsalaistunut entinen työkaverini Ruotsissa oloaikanani kertoi, että hän oli 70-luvulla toiminut sellaisena suomalaisten värvääjänä Alfa Lavalille. Suomenkielisenä firma lähetti hänet värväysreissuille Suomeen ja Ruotsiin houkutellut olivat pääosin nuoria poikamiehiä. Heidät oli pantu asumaan tehtaan viereen parakkeihin. Iltaisin aluetta oli kuulemma vartioinut muutama vartiomies koirineen, mutta viikonloppuisin he eivät uskaltaneet alueelle mennä, vaan "ruumiit laskettiin sitten maanantaiaamuna". (Suora lainaus hänen kertomuksestaan.)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #26

Olettaisin, että ainakin suurin osa suomalaisista oli kunnon väkeä, harvinaisempia poikkeusjuttuja toki aina kuulee. Totta on kuitenkin se, että 60-70-luvulla suomalaisia kävi kotomaassa Saabeillaan ja kuulemma taskut täynnä rahaa. Ei niitä rähinöillä ole päässyt tienaamaan kukaan, luulisin ainakin.

Minusta on loukkaavaa näitä kunnollisia ja työteliäitä suomalaisia verrata aina rähiseviin juoppoihin ja muihin luusereihin. Hattua heille pitäisi nostaa:) Sama juttu oli 30-luvulla Amerikkaan menijöiden kohdalla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #26

Kuikka, kai vartioillakin oli sunnuntaina vapaapäivä, ei uskalluksen puute.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tämä nykyisenlainen maahanmuutto ilmiönä ei ole minkään yksittäisen kansallisvaltion ilmiö sinäänsä. Se on ylikansallinen ilmiö. Muuttoliike rikkaaseen pohjoiseen.

Se on kansallisvaltion jälkeinen ilmiö. Viesti vain ei ole tullut vielä nimellisesti perille.

Kestävää kehitystä se ei tietenkään ole. Eikä sen ole varmaankaan tarkoituskaan olla.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Kestämätöntä kehitystä tosiaan, sillä ylikansallisesti rahoitetun maahanmuuton tarkoitus on hajoittaa ja hallita kansallisvaltiot sekasortoon kuten Etelä Afrikka ja Ruotsi, joissa väkivallan ja raiskauksien määrät ovat nykyään maailman suurimmat. Sekasorron turvin saadaan kansallisvaltioihin isoveliliittovaltio määräämään asioistamme. Maahanmuuttajat ovat siis pelinappuloita ylikansallisten vallanpitäjien agendassa, jolla kyykytetään paikallisväestöä hyväksymään uusi fasistinen maailmanjärjestys, josta Sauli Niinistökin on puhunut Bilderbergin lumoissaan. Ainoa keino suomalaisilla torpata maahanmuutto on ylikansallisten valtaa nakertava harmaa talous ja sillä alalla romaniväestö on kunnostautunut isänmaallisimmin kaikista suomalaisista, sillä maamme luisuu vieraisiin käsiin niin kauan, kun verovarojamme käytetään epädemokraattisesti maahanmuuton rahoittamiseen.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ruotsiin tulee n kymmenen kertaa enemmän pakolaistaustaisia maahanmuutrajia. Siitä huolimatta Ruotsi porskuttaa oikein hyvin. Voit kertoa veljellesi ettei kannata uskoa kaikkea mitä internetissä juökaistaan. Ei ole myöskään persujen ansiota että tänne tulee niin vähän pakolaisia.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/...

Siinä porskuttaa pelkästään yhdessä kaupungissa... ja linkki ei ole ÄÄRI, LAITA, tms. sivustolta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

#14
Asutko sinä Bodil täällä Ruotsissa vai saatko sinä ne tietosi internetistä?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Onko nyt niin, että Ruotsissa maahanmuuttajat eivät ole polttaneet autoja ja taloja, kivittäneet poliisia, palokuntaa ja logistiikkayritysten työntekijöitä sekä ylikorostuneet seksuaali- ja muissakin väkivaltarikoksissa?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Toki maahanmuuttajat(kin) ovat tehneet rikoksia. Mistä arvelet että sanonta "en finne igen" on peräisin?

Mutta ei Ruotsissa ole mikään katastrofaalinen tilanne. Kun katsoo rikostilastoja on yksi rauhallisimmista maista.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #31

Saisinko edelliseen kommenttiin vastaukseksi kyllä tai ei?

Sillä jos siinä mainittua toimintaa on tapahtunut, se on mielestäni katastrofaalinen tilanne. Siltikin se olisi helposti korjattavissa yksinkertaisesti poistamalla maasta sellaiset ulkomaalaiset, jotka eivät asiallisesti käyttäydy. Ei siihen tarvittaisi kuin vähän poliittista tahtoa sekä laiva tai lentokone.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #32

Meillä ammutaan poliiseja sen sijaan että heitetään kiviä. En kuitenkaan näe että tilanne olisi katastrofaalinen kummassakaan maassa. Ruotsissa on käytössä karkotuskäytäntö mutta eihän se ole kovinkaan tehokas keino rikosten ennaltaehkäisyyn.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #35

Paljonko poliiseja ammutaan? Paljonko Suomessa tai Ruotsissa on lähiöitä, joihin poliisi ei uskalla mennä ainakaan ilman lisävahvistuksia?

Ja vielä: aiotko jossain vaiheessa vastata kysymykseen kommentissa 29?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #41

Varmaan myös maahanmuuttajat ovat polttaneet taloja ja heittänyt kiviä. Maahanmuuttajat ovat kaikkialla yliedustettuina rikostilastoissa. Ei se johtunut suomalaisten geeneistä että oltiin niin hyvin edustettuina rikostilastoissa vaan taustalla ihan muut tekijät.

Mutta kun katsoo rikostilastoja niin tilanne on Ruotsissa ihan hyvä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #42

Selvä. Eli seuraavaksi kiinnostaa, mihin tämä viittasi kommentissa 14. "Voit kertoa veljellesi ettei kannata uskoa kaikkea mitä internetissä juökaistaan." Onko siinä blogistin veljen kertomassa nyt sitten jotain sellaista, mikä ei pidä paikkaansa?

"Maahanmuuttajat ovat kaikkialla yliedustettuina rikostilastoissa."

Niin. Pitäisikö tälle tehdä jotain? Sillä helppoahan se olisi. Jos systemaattisesti karkotetaan tällaisia tekevät ulkomaalaiset, niin jäljelle jäävät eivät ole niissä tilastoissa sitten edustettuina ollenkaan.

"Mutta kun katsoo rikostilastoja niin tilanne on Ruotsissa ihan hyvä."

Tästä olemme selvästikin eri mieltä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #43

Karkotuksiahan tehdään mutta eihän ne auta pahemmin rikosten ennaltaehkäisyssä. Syy miksi maahanmuuttajat (myös suomimamut) ovat yliedustettuina rikostilastoissa on se että ovat yleensä kantaväestöä nuorempaa, köyhempiä, työttömyys yleisempää jne. Kaikki nämä ovat tekijöitä jotka lisäävätä rikosriskiä.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #44

Jos nyt olemme yhtä mieltä siitä, että maahanmuuttajat ovat yliedustettuina rikostilastoissa, niin mistä me oikeastaan tässä kinastelemme?

Oliko bloginpitäjän kirjoituksessa jotain paikkansapitämätöntä?

Karkotus sivumennen sanoen auttaa kyllä rikosten uusintojen ehkäisyssä.

Käyttäjän MaaritLammasniemi kuva
Maarit Lammasniemi Vastaus kommenttiin #31

Pelkästään naisten maailmanlaajuisen raiskaustilaston kakkonen, eikä siellä etniset suomalaiset naisia vainoa! Puhumattakaan, kun uutisissa lukee ruotsalaiset nuoret milloin terroristeja, ja milloin jossain ammuskelussa, niin ei ne etnisiä ruotsalaisia ole. Joku on nyt rankasti pihalla asioista..

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #34

Kuka nyt on pihalla? Kai tiedät mitä on Ruotsin raiskaustilastojen taustalla? https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Sweden#Swedi...

Mistä se johtuu että Suomessa tapetaan kaksi kertaa enemmän ihmisiä kuin Ruotsissa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #36

Oulun Tuirassakin maahanmuuttaja kirvesmies tappoi kolme paikallista, pani taas vastaan poliiseille,niin päästiin vaan hautauskuluilla.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #31

"en finne igen" ja entisestä jugoslaviasta tulleet olivat ruotsissa haluttua porukkaa työpaikoille kun he tekivät tosissaan ruotsalaisille töitä!

Mistä sinä Bodil luulet tuon nimityksen tulleen? Pelkästään Slussenin sisseille?
Kannattaa vierailla vaikkapa No tästäkin paikasta on itselläni hiukan toisenlainen kuva kuin mitä Wikipedia kertoo: https://sv.wikipedia.org/wiki/Navestad.

Kovin näyttää ja kuulostaa suloiselta lähiöltä virallisesti. Ainoa paikka missä uskalsi iltaisin liikkua oli uloimman ringin ulkopuoli. Asukkaita oli yli 50 eri maasta ja osa kansalaisuuksista tappeli verisesti keskenään. Huumekauppa ja prostituutio kukoisti, mutta työllistihän tuo ruotsin sosiaaliviranomaisia.

Näitäkö lähiöitä meille kaipaat?

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

Hyvä kirjoitus.

Siinä nyt ei taas ole mitään uutta, että suvaitsevaisuus riittää tasan siihen asti kun se on oman agendan mukaista. Näkyihän se jo Perussuomalaisten vaalivoitossa ja Ruotsissa saman vastaavan kannatuksen nousussa. Loistavia esimerkkejä oli nämä "tämä ei ole minun Suomeni" ja Pakkoruotsin poistamisen synnyttämät kahinat "suvaitsevaisten" riveissä.

Keijo Räävi

Ruotsissa on vain muutamia lähiöitä joissa renkaita poltetaan tai uhkaillaan kantaväestöä.

Suomessa on ihan tarpeeksi nuoria muslimeja aiheuttamaan mellakoita mutta elävätkin allahin nuhteessa.

Toivoton yritys leimata maahanmuuttajia.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

"Ruotsissa on vain muutamia lähiöitä joissa renkaita poltetaan tai uhkaillaan kantaväestöä."

Oletteko siis bloginpitäjän kanssa nyt yhtä mieltä siitä, että Ruotsissa on lähiöitä, joissa renkaita poltetaan tai uhkaillaan kantaväestöä?

Jos kyllä, pitäisikö asialle mielestäsi jotain, vai onko ihan ok, että jossain lähiössä renkaita poltetaan ja uhkaillaan kantaväestöä?

"Suomessa on ihan tarpeeksi nuoria muslimeja aiheuttamaan mellakoita mutta elävätkin allahin nuhteessa."

Häh? Johan Suomessa on ollutkin mellakoita. Pahoinpitelyjä, raiskauksia, hiljattain tuo polttomurhakin.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Elä Oula ole ilkeä! Keijo Räävi ilmaisi palavien lähiöiden määrän suvaitsevan matematiikan mukaan.. muutama tarkoittaa numeroita luvussa jonka poliisi on ilmoittanut ongelmalähiöiden määräksi. 55 tjs..... Eli muutama mitä tahansa suvaittavaa on 10-99

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Oulun Tuira ja muut ovatkin vain yksittäisiä tapauksia.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

"Juuri suurimpaan ääneen suvaitsevaisuuden puolesta puhujat ovat tosiasiassa niitä kaikkein suvaitsemattomimpia."

Valitettavasti saman havainnon olen tehnyt itsekin.

Irvokkainta koko jutussa on se, että nämä ihan avoimesti sanovat, ettei suvaitsemattomuutta edes tarvitse suvaita, eivätkä ilmeisesti näe tässä lauseessa mitään loogista ristiriitaa.

Itse tosin olen edelleen sitä mieltä, että koko suvaitsevainen- ja suvaitsematon-termit ovat mielettömiä, jollei niiden kohdetta ole määritelty. Sama juttu kun jos sanoisi ihmistä "pitämättömäksi" siksi, että tämä ei pidä homejuustosta.

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

> naisille ja lapsille on annettava suojaa ja turvaa

Miehille taas vissin ei?

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Toimituksen poiminnat