Rikhard Blomerus Ilman aatteitani, uskoani ja sananvapauttani, en olisi enää minä.

Metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan

Olen taas viimepäivinä seurannut suurta vastakkainasettelua jossa vastakkain asetetaan ns. "rasistit" ja "suvakit". Inhoan näitä nimityksiä, mutta käytetään niitä nyt kun ne ovat keskusteluissa niin vahvasti esillä. Seuraan keskustelua vierestä erittäin surullisena. Itse vähemmistön edustajana Suomessa, Suomalaisena tiedän mitä rasismi on ja mitkä ovat pahimmillaan sen seuraukset. Olen joutunut kohtaamaan rasismia pienestä asti, minua on mm. syljetty ja lyöty lapsena vain sen takia, että olen romani, joten tiedän kyllä hyvin mitä rasismi on. Tämän kerron siksi, että haluan säästää sinut turhalta vaivalta ennenkuin isket minua leimakirveellä, en ole rasisti, olen realisti. Olen Suomalainen, esi-isäni ovat puolustaneet tätä maata ja lunastaneet sen itsenäisyyden aivan kuten kuka tahansa Suomalainen. Tämä maa on minulle rakas, sitä ei myydä eikä anneta. Siksi minun oikeustajuuni ei mahdu se, että nuoret miehet tulevat tänne jättäen taakseen kaikista heikoimmat. He saavat kaiken ilmaiseksi silti he valittavat, tappelevat ja tekevät rikoksia, toimisitko sinä samalla tavalla hädässä? Ns. "suvaitsevaiset" ihmiset puolustavat henkeen ja vereen näitä ihmisiä vaikka he tekisivät mitä kauheuksia. Nämä "suvaitsevaistoon" kuuluvat ihmiset ovat korottaneet itsensä meitä tavallisia tallaajia korkeammalle tehden itsestään paremman ihmisen kuin se joka uskaltaa väittää heille vastaan. Silti en ole koskaan kuullut heidän puhuvan yhtä suurella tarmolla ja intohimolla sanaakaan kilometrien pituisista leipäjonoista, kärsivistä vanhuksista, veteraanien uhrauksista, uupuneista hoitajista, nuorten pahoinvoinnista, lapsiperheiden hädästä arjessa, poliisien alimiehityksestä, kodittomista sekä muista epäkohdista yhteiskunnassamme. He etsivät ongelmia valtamerien takaa huomaamatta epäkohtia sielmiensä alla. He elävät niin valtavassa kuplassa, etteivät näe niitä ihmisiä jotka joutuvat arjessaan kohtaamaan ongelmia nuorista turvapaikahakija miehistä.

 

Moni ystäväni joka on ollut aikaisemmin äärimmäisen suvaitsevainen on muuttunut ja muuttanut kantaansa viimeaikoina, aivan kuin heidän silmänsä olisi avautuneet. Eivät he ole tehneet mitään väärin he ovat vain huomanneet sen kuinka heidän hyvyyttään käytetään häpeämättömästi hyväksi. He ovat katselleet ympärilleen ja luoneet kokemansa perusteella uusia mielipiteitä.

 

Tämä kansainvaellus on aikaan saanut sen, että maahamme on tullut paljon ihmisiä joista me emme tiedä yhtään mitään. Tämä on fakta jota ei pysty pois sulkemaan edes viranomaiset. On siis selvää, että tänne on tullut ihmisiä joilla on oikeasti hätä, he pakenevat henkensä uhalla ja sen kyllä näkee heidän käytöksestään. He osaavat osoittaa kiitollisuutta saamastaan avusta ja turvasta. Juuri näille ihmisille ovemme on auki ja apuamme tarjotaan puhtaalla ja avaralla sydämellä. Sitten on se toinen röyhkeä osa ihmisiä, jotka valittavat, purnaavat, tappelevat, tekevät rikoksia ja aiheuttavat ongelmia, ennenkaikkea itselleen, siitä on turha syyttää Suomalaisia. On aivan käsittämätöntä ihmetellä sitä, että asenteet näitä ihmisiä kohtaan ovat koventuneet. Kyllä ovat, ja sen he aiheuttavat itse käytöksellään. Ongelma ei ole Suomalaisissa, näemme vain kuinka nämä ihmiset käyttäytyvät ja luomme käyttäytymis ja toimintamallimme sen pohjalta. He itse kaivavat ns. kuoppaa itsensä sekä niiden ihmisten jalkojen alle jotka ovat täällä oikeasti apua hakemassa. Nyt tarvittaisiin myös sitä, että ne turvapaikanhakijoista jotka ovat täällä oikeasti avun tarpeessa sanoisivat oman itsensä tähden, että nyt saa riittä! Heidän itsensä tarvitsee nyt sanoutua selkeästi irti näistä "elintasosurffareista" sekä heidän tekeleistään. Se ei ole Suomalaisten vika, että nämä nuoret miehet eivät osaa käyttäytyä, eivätkä kunnioita meidän lakia eivätkä yhteisiä pelisääntöjä, kuten sitä, että meillä Suomessa jokaisella on 100% oikeus omaan kehoonsa. Suomalaiset ovat reilua, rehellistä ja suoraselkäistä kansaa, kyllä me apuamme annamme iloisin mielin juuri niille jotka ottavat sen kiitollisena vastaan, eivätkä hyväksikäytä hyvyyttämme.

 

Nyt jos koskaan tarvitsemme rakentavaa keskustelua sekä järkeviä toimia, emme tarvitse vastakkainasettelua. Ihminen merkataan oman käytöksensä perusteella. Niin hyvässä kuin pahassa ihminen on omien valintojen ja tekojensa summa.

 

Metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Ns. "suvaitsevaiset" ihmiset puolustavat henkeen ja vereen näitä ihmisiä vaikka he tekisivät mitä kauheuksia. "

Puolustavatko?

"Silti en ole koskaan kuullut heidän puhuvan yhtä suurella tarmolla ja intohimolla sanaakaan kilometrien pituisista leipäjonoista, kärsivistä vanhuksista, veteraanien uhrauksista, uupuneista hoitajista, nuorten pahoinvoinnista, lapsiperheiden hädästä arjessa, poliisien alimiehityksestä, kodittomista sekä muista epäkohdista yhteiskunnassamme"

Ketä näistä sitten on ääntä pitänyt??

"Sitten on se toinen röyhkeä osa ihmisiä, jotka valittavat, purnaavat, tappelevat, tekevät rikoksia ja aiheuttavat ongelmia, ennenkaikkea itselleen, siitä on turha syyttää Suomalaisia."

mutta kuitenkin syytetään "suvakeita"?

"Se ei ole Suomalaisten vika, että nämä nuoret miehet eivät osaa käyttäytyä, eivätkä kunnioita meidän lakia eivätkä yhteisiä pelisääntöjä, kuten sitä, että meillä Suomessa jokaisella on 100% oikeus omaan kehoonsa."

Silti se on "suvakkien" vika?

"Suomalaiset ovat reilua, rehellistä ja suoraselkäistä kansaa, kyllä me apuamme annamme iloisin mielin juuri niille jotka ottavat sen kiitollisena vastaan, eivätkä hyväksikäytä hyvyyttämme."

Ja tuossa juuri kuvailit tämän pahamaineisen "suvakin",mutta nyt on toiset arvot valloillaan,enkä usko,että niitä saadaan muutettua tuollaisiksi.Tässä tämä koko paradoksi on mielestäni.. Nyt on keksitty haukkumanimi sellaiselle,joka on reilua,rehellistä ja suoraselkäistä kansaa..tässä menee lapsi pesuveden mukana mitä todennäköisemmin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Blomerus kaipaa rakentavaa keskustelua ja aloittaa sen tuohon tapaan, erikoista.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei tämä mielestäni huono Rikhardilta. Arvostan sitä,että ollaan jotakin mieltä ja sitten myös pitää osata perustella se,jos joku kysyy. Tosin arvostan vielä enemmän,jos mielipide vaihtuu,kun huomaa olleensa väärässä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Tuossa on aika hyvä kirjoitus miten on saatu tuo pelko turvapaikanhakijoita kohtaan aikaiseksi:
http://seura.fi/isanpikajuna/2016/02/08/taman-vuok...

Olet varmaan sitä mieltä että perheenyhdistämisehtoja ei saisi kiristää että myös naiset ja lapset pääsevät turvaan? Syy miksi erityisesti miehet lähteneet on se että on katsottu että heillä parhaimmat edellytykset selviytyä matkasta. Ja toisaalta nuoret miehet ovat myös eniten vaarassa kun eri miliisiryhmät rekrytoivat sotilaita. Perhe lähettää siis sen henkilön joka toivottavasti pääsee perille ja tällä tavalla pelastaa koko perheen.

Turvapaikanhakijat ovat ihmisiä siinä missä muutkin. Ihmiset toimivat välillä tyhmästi, osa jopa tekee rikoksia. Näin on myös tilanne turvapaikanhakijoiden kohdalla.

Mitä sitten pitäisi tehdä? Hakijoiden määrä on nyt tipahtanut kymmenesosaan mitä oli syksyllä. Länsiraja käytännössä kiinni, itärajan kautta tulee jonkin verran hakijoita. Nyt Migri voi vetää vähän henkeä ja panostaa vastaanottokeskusten toiminnan laatuun. Syksyllä piti käynnistää useita keskuksia viikossa jolloin kaikki energia meni siihen että saatiin petipaikkoja ihmisille.

Vapaaehtoisten panos on avainasemassa sen takia että keskukset ovat ahtaita eivätkä henkilökunnan resurssit riitä toiminnan kehittämiseen. Sen sijaan että pyöritään kadulla "partioimassa" niin parempi olisi että otetaan tp-hakijat mukaan meidän arkeen. Urheilemaan, harrastamaan, kotimajoitusta, ystäväperhetoimintaa.

Migri on ilmeisesti onnistunut nopeuttamaan päätöksentekoa ja ruuhka saadaan toivottavasti purettu kesän aikana. Palautusten tehostaminen ja panostukset vapaaehtoiseen paluujärjestelmään on myös tärkeää.

EU-tasolla pitää tehdä ne tärkeät päätökset, saada yhteistyö aikaiseksi Turkin kanssa, kerätä rahaa pakolaisleireihin ja tukea lähtömaita rauhanprosesseissa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Ja toisaalta nuoret miehet ovat myös eniten vaarassa kun eri miliisiryhmät rekrytoivat sotilaita."

Juu, no jäähän sinne ny sitten lapset ja naiset värvättäviksi. Afganistanista kertova dokkari (YLE), oli oiva esimerkki mitä maahan jääville lapsille tapahtuu. Ja onhan noita juttuja media pullollaan mitä näiden nuorten miesten vaimoille, äideille ja siskolle voi tapahtua.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Osaatko muuten kertoa miksi Afganista kertova dokkari ei olisi YLE:n tarjoamaa propagandaa,mutta yleensä kaikki maahanmuuttoon muuten tuntuu olevan..varsinkin maahanmuuttokriittisten mielestä ?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #4

Itse katson paljonkin ylen dokkareita, jotka eivät ole Ylen tekemiä. Se vaan näyttää niitä. Tuokin oli Afganistanilaisen toimittajan tuotos, ei Ylen toimittajien tuotos. Oisko se sitä mediakriittisyyttä ainakin omalla kohdalla?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #6

Voi olla..itse olen asteen kriittisempi vielä näissä jutuissa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ja sen takia olisi tärkeää saada turvallisia väyliä että myös naiset ja lapset pääsisivät pakoon. Ja toisaalta perheenyhdistämistä ei saisi tässä tilanteessa kiristää.

Nämä nuoret miehet laitetaan matkaan pelastamaan perheensä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #5

Bodil, meilläkin lähetettiin vanhemmatkin miehet matkaan vuonna 1939 pelastamaan perheensä ja isänmaansa.

"Vihaa me emme tunteneet, me rakastimme vain, siks tänään vaellamme, me maassa vainajain "!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nämä nuoret miehet laitetaan matkaan pelastamaan perheensä."

Vähän niin kuin Titanicissa, miehet ensin. Mitä perhettä näillä nuorilla miehillä on, äitejä ja isiä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Monilla on vaimo ja lapset, osa toki vielä naimattomia ja heidän perheeseen kuuluu vanhemmat ja sisarukset.

Nyt kuulemma Kreikkaan saapuu paljon naisia ja lapsia (60% tulijoista).

Riitta Alanen

Jos Kreikkaan tulevista on 60% naisia ja lapsia, niin miksi Suomeen tulevista heitä on enää muutama hassu?

Ja jos matka on niin raskas(?) ettei naisia ja lapsia ole voitu ottaa mukaan, niin miksi tänne tulee pelkästään hyväkuntoisia pulskia miehiä?? Missä se "kauhea" matka näkyy?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #17

Tilannehan elää koko ajan. Naisten osuus on kasvanut Kreikassa viime kuukausina mutta Suomeen ei enää pahemmin tule turvapaikanhakijoita. Toisaalta migri ei ole käsittääkseni julkaissut mitään sukupuolijakaumatilastoja vähään aikaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"heidän perheeseen kuuluu vanhemmat ja sisarukset."

Sekä serkut ja koko suku.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Yleensä vanhemmat (ja joskus isovanhemmat) ja sisarukset kuuluvat perheeseen. Suomen perheenyhdistäminen taas perustuu suomalaiseen perhekäsitykseen (vanhemmat ja alaikäiset lapset).

perakyl

"Nuoret miehet laitetaan matkaan pelastamaan perheensä".
Todellisuudessa nämä seikkailijanuorukaiset teettävät homman muilla.
Emme myöskään tiedä, ovatko juuri näiden sukulaiset siellä eniten avun tarpeessa.

Sellainen vaikutelma pakosta syntyy, että nykysysteemi on epäkäytännöllisen kallis, huonosti apua kohdentava ja laajasti väärinkäyteetty.

Myös puheet "hallitsemattomasta maahanmuutosta" menee hassuun valoon, kun liikenne näyttää olevan täysin Turkin (ja eräiden kauttakulkumaiden) kontrollissa. Mitä nyt rikolliset siinä bulvaaneina häärii.

Eikä turvapaikkahakemusten "yksilöllinen" käsittelykään kovin viisaalta vaikuta, kun ilmeisesti ei kuitenkaan voi palauttaa minnekään. Siis Turkki ja kauttakulkumaat valitsee meidän maahanmuuttajat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Viime vuosisadan alulla Suomesta lähti Amerikkaan nuoret työkykyiset, perheelliset miehet parempaa elämää etsimään, naiset ja lapset tulivat perässä, jos tulivat. Siis ei mitään uutta auringon alla.

Riitta Alanen

Minun isoisoisosetäni lähti sinne, mutta ei makaamaan paikalliseen hotelli Tallukkaan vaatimaan ja valittamaan, vaan työskentelemään äärimmäisen ankarissa olosuhteissa voidakseen täällä Suomessa viedä vihille morsiamensä.

Ei ollut Jenkeissä sosiaaliturvaa eikä SPR:n "avuliaita" tätejä pyyhkkimässä avuttomien miesten pyllyjä, vaan se joka ei pärjännyt, sen kävi huonosti. Ja sukulaiseni myös työskenteli niin ahkerasti, ettei jäänyt aikaa eikä voimia rikoksiin tai raiskauksiin.

Suomalaiset naiset ja miehet tunnettiin kovina työmiehinä.

"Uutta auringon alla" ovat nämä parikymppiset pulskat loiset ja parasiitit!

Toimituksen poiminnat