Rikhard Blomerus Ilman aatteitani, uskoani ja sananvapauttani, en olisi enää minä.

Mun aika mennä on...

  • Nauttikaa Suomen suvesta ja kauniista luonnosta, niin aion tehdä minäkin.
    Nauttikaa Suomen suvesta ja kauniista luonnosta, niin aion tehdä minäkin.

Olen katsonut parhaaksi jättää Perussuomalaiset puolueen sekä jokaisen luottamustehtävän, Perussuomalaisissa sekä Perussuomalaisissa Nuorissa. Päätös ei ollut helppo, eikä se syntynyt hetkessä. Vaakakupissa olivat monenlaiset seikat, ja lopulliseen päätökseeni vaikutti useampi asia. Asemalla ei ole minulla mitään merkitystä nyt eikä tulevaisuudessa jos en pysty saavuttamaan ja tekemään asioita omilla ehdoilla, siten että olen sinut itseni kanssa. Ihmisen pitää tulla toimeen itsensä kanssa ja pitää pystyä katsomaan itseään peilistä ylpeänä. Pystyn tällähetkellä ajamaan itselleni tärkeitä asioita huomattavasti tehokkaammin, kun toimin puolueen ulkopuolella ja keskityn täysin niihin uusiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin joita minulle on tässä matkanvarrella siunaantunut.  Kehotan muita jatkamaan puolueessa ja ajamaan puolueen linjaa siihen suuntaan, jossa nousee esiin Perussuomalaisen puolueen todellinen aate ja ideologia. En sulje pois sitä vaihtoehtoa, että tulevaisuudessa tekisin töitä politiikan parissa. Minulla on mielipiteitä, esityksiä sekä ratkaisuja ja aion tuoda ne esille jatkossakin.  Seuraavia kuntavaaleja ajatellen en ole päättänyt vielä mitään, Savonlinna ja Savonlinnalaiset ovat minulle tärkeitä. Ilman aatteitani, uskoani ja sananvapauttani en olisi enää minä.

En olisi ikinä uskonut kuinka voimakkaita tunteita ihmisissä herättää se, että puolueessa toimii romani. Tuolla liikkuessa olen saanut tasaisin väliajoin muistutuksen siitä mikä etninen taustani on, tämä ei ole minulle uutta, mutta se, että on romani ja perussuomalainen tuntui useiden mielestä olevan aivan mahdoton yhtälö. Eräiden mielipiteiden mukaan koko puolue on nyt tahrittu kun sinne on otettu mukaan romani. Olen halunnut viestiä kaikille sen, että olen vain yksi suomalainen muiden joukossa jolla on vain mielipide, en ole halunnut, että missään mietittäisiin minua romanina, olen vain Riku. Olen halunnut viestiä ihmisille sen, että vaikka on romani voi halutessaan olla sanan varsinaisessa ja jokaisessa merkityksessä perussuomalainen.

Olen joutunut kokemaan mielipiteiden, arvojen ja aatteiden hinnan, ja se on välillä kallis lasku maksettavaksi. Saan palautetta puolesta ja vastaan, mikä kuuluu tietenkin asiaan. Ihmiset, etenkin ne ihmiset joita elämä ei ole aina kohdellut mitä parhaimmalla tavalla tulevat keskustelemaan ja tsemppaamaan ”Hyvä Riku, anna mennä, ole juuri tuollainen oma itsesi niin me olemme ainakin sinun takanasi.” Nämä ihmiset tietävät, että ymmärrän heitä, koska olen itsekin ikääni nähden monessa sopassa keitetty mies. Toinen puoli palautteesta on hyvin ikävää, tähän en niitä kommentteja kirjoita, koska se ei ole kirjoitus kelpoista tekstiä. Väkivallan uhka on myös ollut läsnä. Tämä kertoo ihmisen tietämättömyydestä. Nämä ihmiset eivät ymmärrä, että en ole millään tavalla vastuussa Perussuomalaisten linjoista tai hallituspolitiikasta, pystyn vain kertomaan mielipiteeni ja se joko se noteerataan tai sitten ei.

Minua saa haukkua niin paljon kuin halutaan, pahalta se tuntuu, mutta sen vielä kestää ja valitettavasti tämäkin varjopuoli kuuluu politiikkaan, mutta yksikin kerta on liikaa jos se kohdistuu perheeseeni tai lähipiiriini, ja valitettavasti hekin ovat saaneet maistaa oman osansa. Aatteiden, arvojen ja mielipiteen hinta on silloin liian suuri jos siitä joutuu maksamaan lähipiirin hyvinvoinnin kustannuksella.

En ole muuttanut yhtään mielipidettäni, enkä uuden tiedon puutteessa tule niitä muuttamaankaan. Olen rehellinen, aatteiden ja arvojen mies, enkä pysty toimimaan arvojani vastaan sillä silloin valehtelen itselleni enkä myöskään pysty toimimaan jos en ole sinut itseni kanssa.  Olen mies joka on köyhän, heikon ja sorretun ihmisen asialla ja puolella.

Asiasta on käyty keskusteluja ja mietitty kaikkia mahdollisia ratkaisuja. Päätöksestäni olen ilmoittanut emopuolueelle sekä nuorisojärjestölle.  Päätökseni on otettu erittäin ymmärtäväisesti ja rohkaisevasti vastaan.

 

Kiitos.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tsemppiä. Pois lähteminen on oikea ratkaisu kun ryhmässä ei kaivata. Suomessa on paljon sellaisia porukoita, joissa rasismi ei ole jäseniä voimakkaasti yhdistävä tekijä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Varmaan puolueen sisäpiiriläisenä olet tullut tietoiseksi monenlaisista asioista ja todellisista mielipiteistä, joita ei julkisuuteen juurikaan ole tihkunut.

Itse asiassa RKP voisi olla monestakin syystä paras valinta puolueeksi, jos asiaa haluaa katsoa yksinomaan romaniulottuvuuden kannalta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo, mutta heidän aatemaailmansa on kyllä pimeä kuin lepakkoluola.
Pisteet heille vähemmistöpolitiikasta, mutta siihen se jää.

Henry

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mainiten tuon vähemmistöpolitiikan osoitit ymmärrystä eräästä aspektista, joka tukee esittämääni kantaa. Toinen on mm. romanien luontainen side Ruotsiin ja suomenruotsalaisuuteen. He ovat pääosin nimeltäänkin ruotsalaisia. Kolmas on kulttuuririkkauksien vaaliminen. Muitakin on olemassa, mutta en ryhdy nyt kaikkea listaamaan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #4

Listaa, ole hyvä.

Minusta Suomessa olisi hyvä ymmärtää romanien merkitystä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Sukunimet ovat pappien keksimiä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #4

RKP on ajanut myös saamelaisten oikeuksia, mikä on hyvin linjassa edellisen kanssa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Harmi kun olet joutunut tekemään tälläisen päätöksen...

toivottavasti teet omaa politiikkaa vaikka tie veisi toiseen puolueeseen, ei kannata antaa muiden päättää puolestasi!

Onnea tulevaisuuteen!

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Aktiivipoliitikkona jaksavat vain he, joilla on terävimmät kyynärpäät? Yhä usemmalla poliitikolla näin näyttääkin jo olevan ja monella on vain oma etu mielessään. Kilpailu on omassa porukassakin kovaa saati muiden puolueiden kanssa. Tämä on harmi, sillä kyse on kuitenkin yhteisistä asioista, joilla on tulevaisuuteenkin vaikutusta.

Onneksi yhteiskunnan asioihin voi yrittää vaikuttaa muitakin teitä. Tsemppiä uusiin haasteisiin!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minulta on puoluehallitus säästänyt eroamisen vaivan, mutta sekään ei näytä riittävän, sillä piiripomo Teurajärvi vaatii minun erottamistani valtuustoryhmästäkin sillä perusteella, kun minut on erotettu puolueesta.
Puoluehallituksen erottamispöytäkirjaa, jossa olisi yhdistyslainmukaiset puheenjohtajan ja pöytäkirjantarkistajien omakätiset allekirjoitukset ei ole kukaan nähnyt.

"Tietä käyden, tien oot vanki, vapaa vain on umpihanki"! (Helaakoski)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kirjoitat muun muassa näin;".... se, että on romani ja perussuomalainen tuntui useiden mielestä olevan aivan mahdoton yhtälö."

Miksi annat muiden esittämien mielipiteiden/arvostelun määrätä omaa elämääsi ja tekemisiäsi? Oletko koskaan ajatellut, että juuri nuo ihmiset haluavat kaikin keinoin saada PS puolueen hajoamaan? Tuolla, että olet romani, ei pidä olla mitään tekemistä haluusi vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin puoluepolitiikan kautta. On paljon ihmisiä, joille näyttää juuri Perussuomalaiset puolueena olevan punaineen vaate kuten härälle. Näitä "börjemaisia" ihmisiä ei kannata ottaa täydestä, eikä antaa heidän mielipiteidensä vaikuttaa omaan haluusi toimia yhteiskunnassa. Heitä näyttää olevan kaikkialla suutaan soittamassa.

Älä luovuta vaan jatka samaan omaan tyylisi. Hyvää kesää!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Riku blogissaan kirjoitta, että jotkut Perusuomalaiset tuntevat puolueensa tahritun, kun romani on otettu jäseneksi. Uskotko näiden tollojen Perusuomalaisten yrittävän hajoittaa puolueen?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kerrohan ihan tarkalleen missä kohdin kirjoituksessa on sanottu parjausten tulleen nimenomaan Perussuomalaisilta? Olen lukenut ainakin kolmeen kertaan ja en tuollaista vaikutusta ole saanut.

Kirjoituksessa lukee; "En olisi ikinä uskonut kuinka voimakkaita tunteita ihmisissä herättää se, että puolueessa toimii romani. Tuolla liikkuessa olen saanut tasaisin väliajoin muistutuksen siitä mikä etninen taustani on, tämä ei ole minulle uutta, mutta se, että on romani ja perussuomalainen tuntui useiden mielestä olevan aivan mahdoton yhtälö. Eräiden mielipiteiden mukaan koko puolue on nyt tahrittu kun sinne on otettu mukaan romani."

Tuossa kirjoituksen osassa joku taho, jota ei ole yksilöity, ei ole ymmärtänyt romanin olevan perussuomalaisten puolueessa toimiva. Tätä ihan saman suuntaista propagandaa (vihaa, inhoa, mitä lieneekään) toistetaan täälläkin joidenkin henkilöiden taholta jatkuvasti ja mitään häpeilemättä. Nämä syyllistävät tahot eivät itse tunnista rasistista syyttelyään.

Ei kannata tehdä omia 'mielikuvatuotteita', jollei ole asiasta ihan varma.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #13

Kuka muu voisi kokea PS puolueen tahriintuneen, kuin perussuomalainen? Ketä muuta Rikun jäsenyys voisi kiinnostaa tai loukata?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15

Yksinkertainen vastaus kysymykseesi on, teitä muiden puolueiden kannattajia joille pS puolue on punainen vaate.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #16

Minusta olisi vain kunniaksi Perussuomalaisille, jos puolueen piirissä voisi toimia romani, mutta näin ei ilmeisesti ole.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

Totta kai jokaiselle puolueelle. Minkäs teet kun ulkopuoliset paineet estävät osallistumisen politiikkaankin. Kaikki eivät jaksa kuunnella jatkuvaa syrjimistä ja panettelua. Lukiessasi täälläkin esiintyviä kommentteja miten paljon persuja haukutaan, vähätellään ja nimitellään, niin mistäpä nuo kirjoituskommentit tulevat kuin muiden puolueiden kannattajilta. Siinä miettimistä tuosta mainitsemastasi kunniasta jokaiselle "börjelle".

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #18

Rikun tapauksessa paineet ovat tulleet omasta puolueesta. Voin kertoa sinulle, että kyllä meitä kokoomuslaisiakin pilkataan, solvataan jne.,erityisesti Perussuomalaiset ovat kunnostautuneet tässä asiassa. Tällä hallituskaudella on tosin ollut hiukan hiljaisempaa sillä saralla.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mie luin plokin niin, että hän haluaa luovuttaa, on päättäny luovuttaa ja perustelut kertoo kans tasapainosesti ja kauhniisti, puolestani sanon, kunnioitan päätöstäsi ja tsemppiä, pohja pittää olla jokhaisen säkissä, tämon vappaa maa, matkaa jatkuu.

Käyttäjän rikublomerus kuva
Rikhard Blomerus

Kiitos kaikille teille rohkaisevasta palautteesta. Tämä pintaraapaisu päätöksestäni on tuonut valtavan määrän palautetta, ja herättänyt erittäin mielenkiintoisia keskusteluja. Tästä on hyvä jatkaa. Kynä on miekkaa mahtavampi.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Harmi että erosit puolueesta kokemuksesi perusteella ilman, ettet ensin keskustellut asiasta esimerkiksi puoluesihteerin tai vaikkapa kansanedustajan kanssa?
Perussuomalaisissa ei ole rasistijäseniä, ei ainakaan saisi olla. Sellaiseen syyllistyneitä on erotettu puolueesta, joten yksittäiset tapaukset ei ole puolueen linja tai hyväksyntää.

Itse tunnen paljon romaaneja ja yllättävän usealla on aiemmin ollut ennakkoluuloja, jotka on omaksuttu lehtikirjoitteluista ja muusta parjaamisesta. Asenteellisesti käyttyneet henkilöt eivät yleensä ole edes puolueen jäseniä, mutta mainettamme ne ovat silti onnistuneet vahingoittamaan. Hyvää jatkoa kaikkeen..

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kun valkolainen politiikassa saa osakseen murskaavaa kritiikkiä, saa sitä romani lisäksi myös taustansa vuoksi. Politiikkoja on nähty televisiossa itkemässä paineitaan, ei ole aina helppoa olla ohjaamssa Suomea parempaan. Ei ole mukavaa huomata rasismin olevan ikuista, vaikka joskus joku yksittäinen siitä luopuukin. Rasismi oppina on aina olemassa vaikka se kuinka jyrkästi tuomittaisiinkin, silti se ei koskaan kokonaan poistu keskuudestamme. Valitettavaa että jouduitte tämän terrorin kohteeksi, ne trollit näkevät oikudekseen jotain mikä on vain heidän omaansa. Jumalaksi alkavat ihmiset toimivat aina vastoin oikeaa ja pyrkivät luomaan väärästä toimivan mallin. Muistakaa siis se tosiasia, että monia on julkisuuden mediassa ryöpytetty enemmän kuin teitä nyt. Useat ovat menettäneet uskottavuuttaan omien kömmähdysten vuoksi, heitä tässä nimeämättä. Teillä on tulevaisuus oikeassa osoitteessa, luultavasti toisessa puolueessa oikean ajan koittaessa. Ja jos ne "pienet jumalat" eivät lopeta vainoamistanne, voi aina turvautua oikeuslaitoksen suomaan mahdollisuuteen. Kaikkea ei tarvitse niellä eikä suvaita, vaikka jotain ikävää jokaisen on kestettävä.

Toimituksen poiminnat