Rikhard Blomerus Ilman aatteitani, uskoani ja sananvapauttani, en olisi enää minä.

Elämme äärimmäisyyksien aikaa

  • Elämme äärimmäisyyksien aikaa

 

Elämme äärimmäisiä aikoja on äärioikeistoa, äärivasemmistoa, natseja, islamisteja. Kaikkien näiden äärimmäisyyksien välissä pitäisi pystyä elämään normaalia elämää? Maailma vilisee yksittäistapauksia, ja meille sanotaan; "älä pelkää." Useat maamme johtavat virkamiehet ja maamme päättäjät sekä iso osa oppositiota ja mediaa ovat jakautuneet eri ryhmiin, toiset vähättelevät ja kaunistelevat äärioikeiston ja natsien tekemää väkivaltaa, toiset vähättelevät ja kaunistelevat äärivasemmiston ja anarkistien tekemisiä, toiset vähättelevät ja kaunistelevat hyvin kauniilta kuullostavin sanakääntein ihmisten pelkoa terrorismista, islamisteista ja turvapaikanhakijoihin liittyvistä välittömistä, ikävistä ilmiöistä. Pelko on totta sille ihmiselle joka joutuu pelossa elämään.

 

Ääripäät hallitsevat tällähetkellä keskutelua. Maltillisen ihmisen ääni ei kuulu, eikä häntä kuunnella. Nyt jos koskaan tarvittaisiin sitä tasavallan presidentin peräänkuuluttamaa tolkkua. 

 

Eikö kaikki rikokset ole saman arvoisia rikoksen uhrista ja kohteesta riippumatta? Lainopillisesti näin on ja näin olen aina luullut sen olevan, mutta kun seuraa julkista keskutelua eri medioissa, asia ei taidakkaan olla niin yksinkertainen. Onko markkina-arvo erilainen riippuen uhrista ja tekijästä? Vaikuttaako tähän markkina-arvoon ihmisen poliittinen suuntautuminen? Ihonväri? Tausta?

 

Osa herkuttelee sillä, että kaksi irakilaista tappoi suomalaismiehen, nyt on jotain kättä pidempää millä iskeä vastapuolta, toinen ääripää herkuttelee ja ottaa kaiken medianäkyvyyden irti siitä, että natsi kytköksistä epäiltyä miestä, epäillään liittyvän nuoren pojan kuolemaan.

 

Näillä kauheilla asioilla tehdään räikeästi puoluepolitiikkaa, se on hävettävää, kuvottavaa ja se on väärin. Missä on tällaisten ihmisten poliittinen selkäranka ja moraali. Näidenkin edellämainttujen asioiden takana on ihminen joka joutuu elämään itse ongelmassaan.

 

Facebook ja twitter kuohuu, nyt vaaditaan irtisanoutumista ja sanoudutaan irti oikein urakalla. Miten olisi ongelmien juurisyihin puuttuminen?

 

Ongelman ydin on poliitikot jotka puhuvat vastakkainasettelua vastaan ja juuri he itse ovat kaikista pahimpia aiheuttamaan vastakkainasettelua. Tietyllä ryhmällä tietty rikos/ongelma/haaste on eriarvoinen riippuen kuka on kohteena. Nämä ääripäät joista mainitsin etsivät vain epämoraalisesti ns. kättä pidempää millä voisi vastustajaa iskeä oikealle, vasemmalle ja vähän vielä vyön alle. Uhrilla tai kohteella ei ole kuin hetkellinen markkina arvo kun lyödään puolue politiikan pelikentällä vastustajaa, pääasia, että omat tavoitteet tulee nostettua esille, pääasia, että minä olen sanoutunut irti, pääasia, että asia ei kosketa minua millään lailla? Tällaisen ihmisen tunnistat yleensä siitä, että hän huutaa kovaan ääneen ongelman, mutta ei esitä sen korjaamiseksi mitään toteutettavissa olevaa vaihtoehtoa.

 

Jos nämä  ongelmat osuvat omalle kohdalleni, mikä on minun arvoni tässä yhteiskunnassa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Ongelman ydin on poliitikot jotka puhuvat vastakkainasettelua vastaan ja juuri he itse ovat kaikista pahimpia aiheuttamaan vastakkainasettelua."

Juuri tästä on kysymys. Olen itsekin kirjoittanut aiheesta. Etsitään "aseita" poliittista vastustajaa varten, joilla voi kampanjoida. Mediassa kärjistykset nousevat pinnalle, siitä syystä poliitikot niitä käyttävät saadakseen huomiota. Nyt pelinappulana on tämä ikävä väkivaltainen kuolemantapaus, eikä omaisia ajatella ollenkaan. Halutaan hyötyä.

Käyttäjän rikublomerus kuva
Rikhard Blomerus

Juuri näin, ulkokultaista ja pikkumaista, viis asianosaisesta kunhan saa vastustajaa moukaroida. Ällöttävää!

Risto Laine

"Ongelman ydin on poliitikot jotka puhuvat vastakkainasettelua vastaan ja juuri he itse ovat kaikista pahimpia aiheuttamaan vastakkainasettelua."

Rikhard. Toteamuksesi menee kyllä ytimeen. Näin se on.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nyt taas tarvittaisiin sitä tolkun&maltin käytännöllistä yhteistyöliittoa yli mielipide- ja puolue- ym. intressirajojen!

Lain mukaan toistaiseksi ja valitettavasti myös väkivaltaiset poliittiset kumousryhmät saavat kokoontua laillisiin mielenosoituksiin niin halutessaan ilmoituksen tehtyään, myös Isis saisi ilman aseita. - Minun mielestäni tuollaisilta ohjelmaltaan rikollisilta ryhmiltä pitäisi kieltää mielenosoitusoikeus, ja ensi hätään ennen lakimuutostakin kieltää viranomaishallinnollisin keinoin ainakin kaikki ns. vastamielenosoitukset 50 metrin säteeltä kahinoiden välttämiseksi - pullonheittomatkan ja sylkemisetäisyyden ulkopuolelle ja siksikin että nykylain mukaan laillisen mielenilmauksen sananvapaus pitää turvata kaikille tasapuolisesti ulkopuolisilta provokaatioilta.

HUOM! Pragmaattinen väliaikainen neuvo kaikille täysipäisille niin kauan kuin noita hullujen toistensaprovosointimellakoita ei saada kielletyiksi lain keinoin: - Älkää hemmetissä menkö edes seuraamaan mielenosoituksia, joiden sanomasta uskotte saavanne itkupotkuraivarin tms. terveen järjen keskenmenokohtauksen! Olette ihan yhtä hulluja siinä itsesuojeluvaiston heikentymän rohkaisemassa riidanhaastoprovosoinnissanne kuin ne teitä 'vähemmän oikeudenmukaisesti urheat' vihankohteennekin, ja toisinpäin. Niin oli nyt ja niin on ollut aiemminkin, kuten viikko sitten Itäkeskuksessa sen laittomasti naamioituneen naisen tapauksessa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

"Elämme äärimmäisiä aikoja"

..tai sitten olemme kaikki vain iltapäivälehtien levikinedistämiskampanjoiden uhreja.

Monesta tuutista toitotetaan, että elämme ajanjaksoa, joka on ollut kaikkien mittareiden mukaan turvallisinta aikaa sivistyneessä osassa maapalloa, erityisesti naisille.

Mikään niistä ei esitä, että elämme äärimmäisiä aikoja.

Kuka on väärässä?

Legendaarinen Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin kirjoitti hienosti:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000122215...

Mikä ihmeen äärimmäinen aika?
Kannattaisko ottaa itseään huikan niskasta kiinni ja lopettaa hörhöily?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#4

>...... tai sitten olemme kaikki vain iltapäivälehtien levikinedistämiskampanjoiden uhreja.

ooo

Sitä me olemme.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kärjistymään päin on, vaikka kaukana äärimmäisestä. Me emme kai vielä ole tottuneet sietämään tällaista. Siitä tulee joka tapauksessa arkipäivää lopulta.

"Jos nämä ongelmat osuvat omalle kohdalleni, mikä on minun arvoni tässä yhteiskunnassa?"

Minä ainakin olen kokenut jo pitkään, että ainut arvo, mitä meillä kenelläkään tässä uudessa uljaassa maailmassa on, on toistemme kautta, jos sitä on ollakseen. Viranomaisia, poliitikkoja tai valtiota on ihan turha tuijotella. He ajavat ihan jonkun muun asiaa.

Olisi mukava ajatella, että poliitikkomme ovat saaneet tämän aikaan - ja tavallaan ovatkin, mutta eivät nämä, jotka nyt ovat olevinaan vallassa. Mikään tässä maassa tänään tapahtuva ei ole mitään, mille he voivat tai haluavat voida mitään. Minusta se on totuus siltä pohjalta kun olen politiikkaa seurannut:

On aivan sama, ketkä hallituksessa istuvat, suunta on vakaa. Vain vauhti vaihtelee.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Erittäin hyvä kirjoitus blogistilta.

Sami Siitojoki

Natsismin, fasismin ja rasismin vastustaminen on ihan relevanttia, järkevää ja rakentavaa puuhaa. Siitä ei hyödy mikään erityinen taho, vain me kaikki. Asioiden ja ilmiöiden todellisen luonteen tunnistaminen ja tunnustaminen veisi yhteiskunnallista keskustelua eteenpäin. Kaikella kunnioituksella, "ääripäät" ja "maltti" ovat epämääräisiä ja tarkentamattomia käsitteitä, joita toistelemalla keskustelu vain junnaa paikallaan ja hämärtyy entisestään. Ja siitä eivät ihan kaikki hyödy.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Voidaan ihan hyvällä syyllä kysyä että muodostavatko kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet irakilaiset turvallisuusongelman ympäristössään. Ainakin että kuinka suurta prosenttia heistä voi pitää uhkana. Tappajathan jäävät nyt Suomeen. Tuomionkin jälkeen jäävät. Tästähän ei kukaan ota vastuuta. Meillä on maassa suuri määrä potenttiaalisia murhaajia ja siitähän ei tietysti saa puhua ääneen, sehän on rasismia. Valtionjohtohan näitä kutsui. Se sama valtionjohto joka nyt harjoittaa taloudellista väkivaltaa tiettyä kansanosaa kohtaan.

Käyttäjän rikublomerus kuva
Rikhard Blomerus

Asian herättämä yhteiskunnallinen keskustelu vaatii mielestäni puolueetonta tarkastelua, jossa otetaan huomioon myös niiden ihmisten ajtauksia jotka ajattelevat asiaa maltillisesti ja järjellä ohi tunteiden ja minkään eturyhmän asianajamista.

Käyttäjän rikublomerus kuva
Rikhard Blomerus

Valitettavasti maltillisesti ja järjellä asiaa ajattelevan ajatuksia ei media ota huomioon, ja kaiken hurskastelun ja toinen toisiaan parempina pitävien ihmisten nostattaman meltelin yläpuolelle on vaikea päästä antamaan oma mielipiteensä ja kommentinsa asiasta.

Toimituksen poiminnat